Opnå en dybere søvn med en elevationsseng.

Søvn er ikke bare søvn

Man hører ofte, at flere og flere danskere har søvnproblemer. Det kan få meget store konsekvenser i form af eksempelvis koncentrationsbesvær, ændret stofskifte eller depression, hvis du ikke kan falde i søvn eller har problemer med at sove igennem hele natten.

Det er imidlertid ikke kun mængden af søvn, men også søvnkvaliteten, der har betydning for, hvor godt du præsterer i dagens løb, og derfor bør du gøre, hvad du kan for at sikre et godt søvnmønster. Søvnløshed og dårlige søvnvaner kan skyldes stres eller andre psykiske og fysiske lidelser, men det kan også forårsages af lav sovekomfort, f.eks. på grund af en dårlig seng. Hvis du sover otte timer hver nat, så bruger du gennemsnitligt i omegnen af 26 år i sengen i løbet af dit liv, og det gør det utroligt vigtigt, at du har en seng, som du kan finde dig til rette i, og som understøtter netop dine behov. Her kunne en elevationsseng meget vel være den rette løsning.

Derfor hjælper en elevationsseng til bedre nattesøvn

Sengebunden i en elevationsseng er opdelt i tre stykker – et hovedgærde, en midte og en fodende. Hovedgærdet og fodenden kan hæves og sænkes, og det giver dig en række fordele, når du skal finde den ideelle soveposition.

Forbedret vejrtrækning

For eksempel kan det have en positiv effekt på din vejrtrækning i løbet af natten, hvis du hæver hovedgærdet. Du kan nemlig justere sengens hovedgærde således, at vinklen på din overkrop sikrer en optimal lufttilstrømning gennem hele natten. Dette vil give dig en følelse af at være mere udhvilet om morgenen, og i visse tilfælde kan den øgede lufttilførsel også nedsætte snorken kraftigt, hvilket især vil komme din sengepartner til gode.

Afhjælper smerter

Fodenden i en elevationsseng kan, ligesom hovedgærdet, justeres op og ned, og dette kan få stor betydning for din sovekomfort. Lider du f.eks. af gigt, smerter i lænden eller knæene eller har du dårligt blodomløb i benene, kan det være en fordel at sove med benene hævet over resten af kroppen.

De mange frynsegoder

Den forbedrede søvnkvalitet er hovedårsagen til at mange mennesker skifter den traditionelle seng ud med en elevationsseng, men udover den øgede sovekomfort følger der også en masse ekstra fordele med, hvis du investerer i en elevationsseng. For eksempel er en elevationsseng nemmere at komme i og op af end en almindelig seng. Derudover betyder justeringsmulighederne i en elevationsseng, at den kan benyttes til mange andre formål end at sove. Hæver du for eksempel hovedgærdet, så du kommer at sidde i en næsten ret position, kan du uden problemer nyde morgenmaden i sengen en søndag morgen eller sidde i sengen, mens du læser en god bog.

Det skal du overveje, inden du køber en elevationsseng

Selvom grundidéen er den samme i alle elevationssenge, er der også nogle variabler, som du må tage højde for, inden du går på opdagelse efter en elevationsseng. For eksempel bør du sikre dig, at motoren under sengen er af høj kvalitet, så den kører stabilt og uden unødvendig støj. Du skal også overveje hvilken type fjedre, der skal sidde i din seng. Der findes en række forskellige typer fjedre på markedet, så du har mulighed for at vælge netop den type, som bedst passer til dit behov. Desuden findes elevationssenge i mange forskellige designs, så du kan få en seng, som passer perfekt ind i soveværelset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *