Mand løber en tur sammen med dine sportsgadgets.

Opgrader til en sundere livsstil med disse gadgets

Begrebet ”livsstil” er meget oppe i tiden, og der bliver lagt mere og mere fokus på vigtigheden af at være sund og i god form. Den massive omtale af sundhed og livsstil har medført, at flere og flere danskere er begyndt at dyrke motion regelmæssigt.

De fleste vil dog nikke genkendende til, at motion til tider kan være lidt af en sejtrækker. Sommetider føles løberuten meget lang og sofaen uhyggeligt tiltrækkende, og det kan være svært at holde motivationen oppe. Hvis du er kørt en lille smule død i din træning eller bare gerne vil opgradere løbeturen, så er der faktisk utroligt meget hjælp at hente i moderne teknologi. Tech-giganten Apple er blandt de firmaer, som har skabt et stort marked for sundheds- og livsstilsrelaterede gadgets og mobiltilbehør. Vores smartphones er nemlig ikke bare kommunikationsmidler og musikafspillere, de kan også fungere som hjælpemidler i sport, fitness eller andre former for motion. I denne guide kan du danne dig et overblik over, hvordan du ved hjælp af gadgets til din smartphone kan opnå en træning, som både er mere motiverende og effektiv.

Løb for fuld udblæsning

Mange oplever, at noget af det, der kan motivere mest under træning, er at høre musik. Den rigtige musik kan få dig til at give den ekstra gas på cyklen, på løberuten eller i fitnesscentret. Hvis du gerne vil høre musik under træningen, er det oplagt at investere i et løbearmbånd til din Apple iPhone og et par trådløse høretelefoner. Med løbearmbåndet kan du medbringe din smartphone til træning uden at risikere at tabe telefonen ud af lommen, og du kan benytte alle telefonens touch-funktioner, mens den sidder i armbåndet. Musikken kan med fordel høres i et par bluetooth høretelefoner, for herved får du nemlig knivskarp lydkvalitet, og du risikerer ikke at blive viklet ind i ledningerne. Det kan anbefales at investere i høretelefoner med bøjle, som sikrer, at du ikke taber dem ud af ørene.

Gadgets til sport

Løbearmbånd og høretelefoner kan komme dig til gavn næsten uanset hvilken motionsform, du dyrker, men der findes også gadgets, som er designet specifikt til bestemte sportsgrene. Eksempelvis findes der et væld af muligheder for at synkronisere din cykelcomputer med din smartphone, så du nemt kan få overblik over resultaterne af din træning. Den klassiske kredsløbstræning med sjippetov bliver også mere overskuelig med et Smart Rope, som kan overføre data fra din træning til telefonen. Og hvad hvis du kunne få din telefon til at analysere dine dueller fra tennisbanen eller fremstille en video af dit golfslag? Det lyder som noget fra en fremtidsfilm, men dette kan faktisk lade sig gøre ved hjælp af simple gadgets allerede i dag. Erstat eller supplér den personlige træner med den eller de gadgets, der får dit niveau til at skyde i vejret med raketfart.

All-round-uret

Fra de specifikke sports-gadgets til et meget mere generelt hjælpemiddel. En af de gadgets, som danskerne virkeligt har taget til sig som en del af træningen, er nemlig noget så simpelt som et ur, nærmere bestemt et smartwatch så som Apple Watch. Et smartwatch kan holde dig opdateret på hjerterytme, kalorieforbrænding, løbedistance og meget mere. Derudover fungerer det selvfølgeligt også som almindeligt ur, og det betyder, at du får glæde af det både når du træner, og når du ikke træner.

Motion bør være en del af hverdagen for alle, og det ville være dumt at gå ned på udstyr, når teknologien kan hjælpe dig så meget på vej. I denne guide har du fået en række tips til gadgets der kan hjælpe dig til en sundere livsstil. Er der nogle gadgets som du allerede bruger eller som du mener mangler i guiden?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *