Svømmer på sportsrejse i en olympisk pool.

Hold formen og din sundhed ved lige under rejsen

Det er meget nemt bare at overgive sig til sydens varme og indbydende liggestole ved vandet. Det er naturligt, at man på ferien med det samme smider tankerne om motion fra sig, så snart flyet er lettet fra lufthavnen.

Men det er en skam, for det behøver ikke at gå ud over feriens kvalitet eller din sundhed, hvis der bliver dyrket nogle former for motion undervejs. Tværtimod kan det give dig mere overskud til resten af feriens aktiviteter, da du får fyldt dit energidepot op undervejs, og bliver mere mentalt klar på de strabadser, der skulle finde sted under en ferie i udlandet. Samtidig kan det også blive en mulighed for at få en ny side af rejsedestinationen af se. Det kan være du finder sammen og lærer nogle nye lokale at kende, finder et nyt sted at gå en tur næste dag eller bare lærer en ny strand at kende på løbeturen.

Pak tøj til alle lejligheder

På mange feriedestinationer, der er i kategorien charterferier, er det ofte på et hotel, hvor der er et fitness-rum. Det kan selvfølgelig være en god ting for nogle, men nogle gange kan tingene derinde være i så tilpas dårlig stand, at det ikke rigtigt er til at benytte. Her kan det være en bedre idé, hvis du bare pakker de gode løbesko og lader den indre eventyrlyst tage over dig. Mange steder i Sydeuropa eksempelvis er det helt klassisk at tage sig en løbetur langs stranden, promenaden eller kysten i nærheden. Det er noget anderledes end at løbe ved siden af Vesterhavet eller andre steder med vand i Danmark. Og det berøver dig heller ikke fra en naturoplevelse, tværtimod kan du næsten få mere ud af det på den facon, da du befinder dig midt i den.

Idag tilbyder mange rejsebureauer ligeledes sportsrejser med ophold på sportshoteller rundt om i Europa. Det er perfekt for dig der går op i din træning og hotellerne har fokus på forskellige sportsgrene. Dette kan være en olympisk pool for banesvømning, forskellige former for pilates, cardiotennis og fodboldbaner, hvor du virkelig kan få brændt nogle kalorier af. Mange af disse sportshoteller har også toptunet sportsudstyr for både amatører og professionelle og ligger typisk i flot natur. Dermed kan man kombinere sport og afslapning under hele rejsen.

I det hele taget er det en god idé at undersøge mulighederne for fysisk aktivitet de steder, hvor du overvejer at rejse hen næste gang. Det kan nemlig give anledning til andre oplevelser, der kan gøre ferien endnu bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *