Kontormøbler: brug en bold istedet for en kontorstol

Gør kontorlivet lidt sundere

Når man taler om, hvordan der skal være på arbejdsmiljøerne i Danmark, så er et af de vigtigste punkter på dagsordenen for mange firmaer, der vil deres ansatte det bedste, trivsel.

Altså i grove træk, hvordan har de ansatte det, når de sætter sig ved skrivebordet eller i kontorstolen, og hvordan smitter det af på deres arbejdsindsats i løbet af dagen. Der kan både gøres en indsats i forhold til de sociale arrangementer på arbejdspladsen, kontormøbler, diverse kurser om trivsel og arbejdsglæde, men de ansatte kan selv være med til at definere, hvordan de vil have det på arbejdet og hvordan deres dag skal gå.

For et sundt arbejdsmiljø og kontorliv har også noget at gøre med den måde, som de ansatte bevæger sig/sidder i løbet af den tid, de er på kontoret. Mange danskere, der arbejder siddende i længere tid ad gangen i løbet af dagen, oplever nemlig smerter i ryggen eller hovedpine flere gange om måneden. Hvilket bestemt ikke er godt for de ansattes trivsel. Her viser flere undersøgelser at de rette kontormøbler samt bevægelse og fysisk aktivitet med kroppen kan gøre en stor forskel for vores sundhed.

Kontormøbler der indstiller sig efter kroppen – ikke omvendt

Særligt ergonomiske møbler til dit kontor hjælper de ansatte med at gøre hverdagen på kontoret bedre og sundere. Materialerne og formen på eksempelvis en ergonomisk kontorstol er nemlig udviklet til at tilpasse sig din krops behov, så du både sidder komfortabelt og samtidig kan koncentrere dig om dit arbejde. Du kan også helt erstatte kontorstolen med en bold, så din krop får mere bevægelsesfrihed. Det handler altså om at undgå de fastlåste positioner og skabe mere bevægelse på kontoret. Her kan møbler altså gøre en væsentlig forskel.

En anden væsentlig ting er metoder, hvorpå man som ansat kan dyrke en let form for motion på arbejdspladsen, uden at skulle tage tidligere fri for at nå i fitnesscenteret. Det er både sundt for kroppens behov for bevægelse, men det giver også en variation i kroppens position, så du ikke sidder eller står på samme måde alt for lang tid ad gangen. Her er et hæve sænkebord en god hjælper, da du kan indstille det, alt efter om du vil stå almindeligt, sidde ned eller vil lave nogle gode øvelser for kroppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *